بازارهای مالی
آشنایی با بازارهای مالی
بازارمالی مهم ترین جزء نظام مالی است. بازارهای مالی ساختارهایی است که منابع مالی از طریق آنها به گردش درمیآیند. با تقسیم کل سیستم اقتصاد یک کشور به دو بخش واقعی و مالی، بخش مالی را میتوان به عنوان زیرمجموعهای از نظام اقتصادی تعریف کرد که در آن وجوه، اعتبارات و سرمایه در چارچوب قوانین و مقررات مشخص از طرف پساندازکنندگان و صاحبان پول و سرمایه به طرف متقاضیان، جریان مییابد.

بازارهای مالی بازارهایی هستند که در آنها داراییهای مالی مبادله میشوند.داراییهای مالی داراییهایی همانند سهام و اوراق قرضه هستند که ارزش آنها به ارزش تولیدات و خدمات ارائه شده توسط شرکتهای منتشر کننده آنها وابسته است. تفاوت داراییهای مالی با داراییهای واقعی در این است که داراییهای واقعی ماهیت فیزیکی دارند مانند اتومبیل، املاک و مستغلات، و وسایل منزل اما داراییهای مالی اینگونه نیستند و اساسا برخی از آنها ماهیت فیزیکی خارجی نیز ندارند و در نهایت در قالب یک اوراق بهادار خلاصه میشوند.
در دنیا مدلهای مختلفی برای سرمایهگذاری وجود دارد. خرید داراییهای فیزیکی نظیر طلا، سکه، ارز و . . . یکی از راههای سرمایهگذاری است. مسیر دیگر اما میتواند خرید داراییهای مالی باشد. مزیت خرید داراییهای مالی نسبت به خرید داراییهای واقعی از دیدگاه اقتصادی این است که اولا دارایی واقعی کالای مصرفی است نه وسیله پسانداز و سرمایهگذاری. دوم اینکه خرید داراییهای واقعی و بلااستفاده نگه داشتن آنها به امید گرانتر شدن در آینده به معنای بلااستفاده نگه داشتن منابع کشور است و ارزش افزودهای ایجاد نمیکند. مگر آنگه از آن استفاده شود. مثل اینکه شخصی اتومبیل و یا خانهای بخرد و آن را اجاره دهد.
نسبت دانش بنیان کالا با بازارهای مالی
پس از مطالعه مطالب فوق مطمئنا به اهمیت و نقش بازارهای مالی در توسعه و رشد اقتصاد کشورها پی برده اید؛ چنانکه با اطمینان میتوان گفت: بازارهاي مالي، داراي نقش كليدي در تجهيز و هدايت وجوه موجود در اقتصاد به سمت بخشهاي توليدي و صنعتي و به تبع آن بهبود رشد اقتصادي هستند.
مدیران ارشد گروه دانش بنیان کالا نیز با توجه به مطالب فوق به یک باور رسیده اند و آن «بورس در خدمت تولید» است؛ که با نگاهی عمیق و مطمئن به آن، بخشی از سرمایه های مجموعه را در حوزه بازارهای مالی داخلی و خاجی و همچنین رمزارزها قرار داده اند. لازم به ذکر است در کل مدت حضور 6 ساله دانش بنیان کالا در بازارهای فوق تمام سودهای حاصله به پروژه های تولیدی (کشاورزی و صنعتی) مجموعه تزریق شده اند.
در شرح بیشتر حضور گروه دانش بنیان کالا در بازارهای مالی باید بیافزاییم که ارزیابی و سرمایه گذاری بر روی استارت آپ های فین تک و شرکت های بورسی از دیگر فعالیت های گروه هستند، که سرتاسر این حضور بر پایه تخصص، تحلیل و درنظر داشتن رشد تولید و کمک رسانی به اقتصاد کشور عزیزمان بوده است.